PORTFOLIO

MÖNSTERFORMGIVNING OCH MODEDESIGN

I designprocessen inom mode ingår många delar från att analysera målgrupp, varumärke och trend till att utifrån detta skapa ett koncept och gå vidare till skiss/själva designandet. Resultatet av designprocessen blir slutligen ett färdigt plagg/accessoar om det handlar om modedesign eller ett mönster som ska pryda en yta då det handlar om mönsterformgivning. Att skapa ett mönster eller ett print är min passion. Att dessutom designa kläder och mode med ett print på blir dubbel glädje!

Under 2021-2022 jobbade jag på uppdrag för Mix by heart som är ett damkläders varumärke med kläder i härliga kvaliteér och snygga mönster med mycket färg. Dem riktar sig till kunden som vill bygga en garderob där man kan mixa och matcha sina kläder. Här är mönstret paisley weekend, ett stilrent paisley mönster med medaljonger, bladverk och organiska inslag.

Me in color är ett kläd/smyckesvarumärke som står för färg, glädje och personlighet och grundades 2017. Till den första kollektionen tog jag fram 3 mönster, dessa ser du ovan.


Mönstret Luxe tropics skapade jag med inspiration från den exotiska botaniken med inslag av hibiskus och palmblad. Naturen är något som ofta inspirerar mig oavsett om det handlar om växter och natur från andra länder såväl som skandinavisk flora.

MODESKISS

Modeskiss t.v. målad i akvarell, modeskiss t.h. målad i blyerts.

Underkläder målad med Promarker pennor

SKETCHBOOK

I designprocessen samlar jag på mig inspiration och experimenterar med allt ifrån färgprover, urklipp ur tidningar, saker från naturen mm. för att sedan få ner mina idéer på papper.

Vit slätstickad mössa med logga i guld lurex designad till Segers 70-års jubileum, till en kampanj dem genomförde i sociala medier. Vi studenter fick hylla varsitt årtionde och designa varsin mössa från 50-talet och fram till 2010 talet. Detta är en hyllning till 00-talets ”glamour och logo era”.

PLAGGSKISS, TECHNICAL DRAWING

Plaggskiss träningskollektion, top, byxa och underkläder

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Plaggskiss_blus1-1-1024x382.jpg

Plaggskiss blus med detaljskiss för ärmslut och manschett.


INREDNING / MÖNSTERFORMGIVNING

Med inspiration från den svenska floran har jag skapat print på kollektioner för Storefactory som är ett skandinavisk företag inom inredning med rötter i Småland. Där har jag formgivit print inom produktsegmenten tändsticksaskar, servetter, brickor, glasunderlägg samt brickor. Jag har också produkt formgivit ljusmanschetter. Här visas ett axplock av det jag skapat ur våren 2020- hösten 2022 års kollektioner.

”Vi kan varmt rekommendera Emmas kreativitet och kunskap inom design och mönsterformgivning”

Malin, Storefactory

INREDNINGSTEXTILIER

Hösten 2017 inledde jag tillsammans med nordiska textilakademin ett samarbete med Almedahls i Kinna. Hitta en ny yngre målgrupp var målet! Med utgångspunkt i mönsterskatterna från 50-talet ”Perssons kryddskåp” designat av Astrid Sampe och ”Picknick” av Marianne Westman utformade vi ny färgsättning och design.

Ny färgsättning av ”Perssons kryddskåp”, Formex våren 2018.
Serien ”elements” där vi skalade upp mönstret ”Picknick” och skapade ny design, Formex hösten 2018


GRAFISK DESIGN

Under 2021 och 2022 har jag på uppdrag av Mix by heart hjälp dem med grafisk design. Tryckt reklam såsom tackkort och vykort till butik men även uppdatering av logga och etiketter är det du ser nedan. Att bygga ett starkt varumärke är viktigt. Om du kan va tydlig med vad ditt varumärke står för uppfattar kunden detta och det blir lättare att ringa in din målgrupp. Grafisk design och layout skapar tydlighet i ditt varumärke.

”Emma har designat en tackhälsning vi skickar med till våra kunder vilket verkligen har lyft vårt varumärke!”

”Vi är så nöjda med hur Emma har hjälpt oss att vidareutveckla vår logga”

Johanna, Mix by heart

Här kan du läsa mer OM MIG och min bakgrund och för kontaktformulär KLICKA HÄR

Comments are closed.