OM MIG

Cheam designstudio är grundat av mig, Emma Carlsson, modedesigner och mönsterformgivare, utbildad på textilhögskolan i Borås samt på Nordiska textilakademin. Jag sitter i Jönköping, vid Vätterns strand i hjärtat av Småland, där hittar jag min skaparkraft och inspireras av min omgivning. För mig är det viktigt att skapa design som håller över tid och som samtidigt är tilltalande och stilrent.

Jag är utbildad textilekonom på textilhögskolan i Borås och har lång erfarenhet inom modebranschen och glasögonbranschen inom olika produktsegement och positioner. 2017 tog jag steget att utbilda mig till modedesigner på nordiska textilakademin. Att skapa och designa är dock något jag har gjort sen barnsben och jag har ett ständigt behov av att få utlopp för idéer och min kreativitet.

MÖNSTERFORMGIVNING

I och med min modedesignutbildning hittade jag min passion – mönsterformgivning/print design/ surface design/surface pattern design, kärt barn har många namn. Jag har erfarenhet inom heminredning med allover print på både pappersprodukter och textilier, samt klädbranschen mm. Som mönsterformgivare utför jag uppdrag inom mönsterdesign till ex kläder, hemtextil, pappersprodukter, heminredning, tapeter, mm. Jag säljer även mina mönster till fast pris eller genom licensiering.

MODEDESIGN

Mina uppdrag sträcker sig både inom mönsterformgivning och modedesign/produktdesign. Viktigt i min designprocess är att ta hänsyn till uppdragsgivarens varumärke och målgrupp. Det som är min styrka är att vara lyhörd för vad kunden vill ha och anpassa produkten för att stärka dennes varumärke och skapa kommersiella produkter.

Min designprocess sträcker sig från analys av målgrupp, varumärke och trend vidare genom koncept till formgivning och färgsättning.

Samtliga av mina designobjekt oavsett produkt eller mönster digitaliserar jag i illustrator eller photoshop. Illustrator filerna levereras vektoriserade till uppdragsgivaren vilket gör det flexibelt i vidare bearbetning hos leverantör samt eventuella justeringar i färg eller storlek.

Kontakta mig för uppdrag eller offertförfrågan!!

Se mitt PORTFOLIO och hur jag jobbar med MÖNSTERFORMGIVNING och design inom MODE och INREDNING samt hur jag jobbar med GRAFISK DESIGN

Comments are closed.